هفته بیست و دوم بارداری، شرایط مادر و جنین، آزمایشات

هفته بیست و دوم بارداری

 

در اوایل ماه ششم، جنین کاملا شبیه یک انسان کوچک است و تقریبا تمامی اعضای او رشد کرده و برخی از اندام های داخلی نیز در حال کامل شدن هستند.

ترک های به وجود آمده در اثر بزرگ شدن شکم، کاملا قابل دیدن است و همچنان بیشتر خواهند شد. تکرر ادرار که در اثر فشار آوردن رحم به مثانه ایجاد می شود و تکان خوردن های بسیار جنین در هنگام خوابیدن شما، دو مشکلی است که در این هفته با آن بسیار روبه رو خواهید شد.

 

شرایط مادر در هفته بیست و دوم بارداری

در هفته 22 بارداری رحم شما چند سانتی متر بالاتر از ناف قرار دارد و همچنان در حال رشد است اما هنوز هم شما می توانید به راحتی خم شوید، بنشینید و حتی رانندگی کنید.

گرفتگی بینی، خونریزی لثه، ترشحات واژینال و کمر درد مشکلاتی است که در این هفته به سراغ شما می آیند. با افزایش حجم ریه ها، قفسه سینه نیز بزرگ تر می شود و بعد از زایمان به اندازه اولیه خود باز خواهد گشت.

ترک های پوستی که بر اثر کشیدگی پوست در نواحی شکم، باسن و ران ها به وجود می آید، در حقیقت بافت های جدیدی از پوست می باشند که به رنگ صورتی و قهوه ایی دیده می شوند. البته این ترک ها برای همه بانوان اتفاق نخواهد افتاد.

 

هفته بیست و دوم بارداری

 

شرایط و عکس جنین در هفته بیست و دوم بارداری

در این هفته مغز و اعصاب جنین به حدی رشد کرده است که دیگر می تواند چیزهایی که در اطرافش اتفاق می افتد را پردازش کند و آن ها را در ذهنش ثبت کند. حس لامسه او نیز فعال شده و دوست دارد هر چیزی را در دستانش بگیرد و لمس کند. او بسیار هیجان زده است و تلاش می کند همه چیز را کشف کند در نتیجه لگد زدن هایش را بیشتر حس خواهید کرد. همچنین او در هفته بیست و دوم در حال تمرین مهارت هایی است که بعد از تولد به آن ها احتیاح دارد. مانند تنفس، مکیدن و ...

از اندام هایی که همچنان در حال رشد می باشند، می توان چشم و سیستم تناسلی را نام برد. اگر فرزند شما پسر باشد، بیضه ی او در این هفته سر جای خود و اگر دختر باشد، تخمدان ها و رحم در شکم، در جای اصلی خود قرار می گیرند. در دختران، واژن همچنان در حال رشد می باشد.

 

هفته بیست و دوم بارداری

 

بارداری دوقلویی در هفته بیست و دوم بارداری

در بارداری دوقلویی احتمال بروز زایمان زودرس بیشتر می باشد بنابراین بعد از این هفته برایتان آزمایش فیبرونکتین جنینی تجویز می شود به خصوص اگر انقباضات زودرس را نیز داشته باشید.

این آزمایش مانند تست پاپ اسمیر می باشد و برای تشخیص وجود فیبرونکتین جنینی که یک نوع پروتئین است، در ترشحات واژن انجام می شود. اگر جواب این تست مثبت بود، این احتمال را می رساند که جنین آماده خارج شدن از رحم و متولد شدن می باشد و در غیر این صورت، پروتئین مخصوص در ترشحات وجود ندارد و احتمال زایمان شما تا یک یا دو هفته دیگر صفر است.

بنا به تشخیص پزشک امکان دارد این آزمایش هر دو هفته یکبار تا 34 هفتگی تکرار شود.

 

توصیه و مراقبت های هفته بیست و دوم بارداری

عفونت مثانه و ادراری از بیماری های است که باید به موقع درمان شود. تشخیص و درمان آن نیز بسیار راحت می باشد. در دوران بارداری حدود 10 درصد از بانوان دچار این مشکل خواهند شد. این بیماری به راحتی در آزمایش ادرار دیده می شود و با مصرف آنتی بیوتیک که توسط پزشک تجویز می شود، درمان خواهد شد. عدم توجه به علایم این مشکل و درمان نشدن آن باعث ضرر رسیدن به مادر، عفونت کلیه ها و در آخر زایمان زودرس در ماه های آخر بارداری می شود. نشانه های عفونت ادراری عبارت است از: تکرر ادرار بیش از حد، سوزش ادرار، درد در هنگام خروج ادرار، دردهای شدید در نواحی کمر و زیر شکم، تب، ادرار خونی، تهوع و استفراغ.

برای کاهش درد و تورم پاها از کفش های راحت استفاده کنید. در روز مدتی به پاهای خود استراحت داده، به طوری که دراز کشیده و پاهایتان را بالاتر از سطح بدن خود قرار دهید. با این کار مایع اضافی که در پاهایتان جمع شده است، در تمام بدن پخش خواهد شد. ماساژ دادن بهترین روش برای کاهش این درد ها و ورم ها می باشد. از همسر خود بخواهید پاهایتان را با روغن ماساژ دهد و بعد از آن برای دقایقی پاهایتان را در آب گرم قرار دهید.

در صورت بروز هر یک از علائم زیر در هفته بیست و دوم بارداری خود سریعا به پزشک مراجعه کنید، زیرا امکان بروز مشکلاتی وجود دارد.
  • تورم ناگهانی دست و پاها

  • دردهای شکمی مداوم

  • سردردهای شدید

  • خونریزی

  • استفراغ های پی در پی

  • اسهال و تب بالا که بیش از 24 ساعت طول کشیده است

 

تغذیه در هفته بیست و دوم بارداری

اکنون باید میزان کالری دریافتی خود را روزانه، تا 340 کالری افزایش دهید. فکر وزن کم کردن را از ذهن خود دور کنید زیرا بدن شما به کالری و مواد مغذی برای رشد بهتر فرزندتان نیاز دارد. سعی کنید به توصیه های پزشک در مورد تغذیه تان اهمیت بسیاری دهید. در دوران بارداری به دلیل تغییر متابولیسم بدن احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی بسیار زیاد است، پس در مصرف مواد غذایی دقت بالایی داشته باشید.

با اضافه کردن تعداد وعده های غذایی با حجم کمتر و خوردن منظم آن ها از کاهش انرژی در روز، سوزش سر دل، سوهاضمه و دیگر مشکلات گوارشی جلوگیری کنید.

 

ورزش در هفته بیست و دوم بارداری

از این هفته ورزش های سنگین را کنار بگذارید. دیگر وقت آن است که به ورزش های آرام روی آورده و ورزش کردن در آب را شروع کنید زیرا در آب وزن شما کم خواهد شد و فشار کمتری به پاهایتان می آید.

 

انواع آزمایش ها در هفته بیست و دوم بارداری

از هفته 20 به بعد تغییرات اندازه شکم حائز اهمیت می باشد. در هر بار ویزیت پزشک تغییرات اندازه شکم را بررسی می‌کند، این تغییرات باید متناسب با هفته بارداری شما باشد و در صورتی که این تغییرات کم یا زیاد شود، نشانی از یک بیماری بارداری می باشد. این بیماری می توانند دیابت بارداری، مشکل رشد و یا بریچ باشد بنابراین اگر این تغییرات غیر طبیعی به نظر می‌رسد باید آزمایش های بیشتری انجام شود.

 

نکات و موارد ممنوعه در هفته بیست و دوم بارداری

بهداشت دهان و دندان

در این دوران اکثر بانوان دچار تورم و خونریزی لثه ها خواهند شد بنابراین به بهداشت دهان و دندان های خود اهمیت بسیاری دهید. بعد از هر وعده غذایی مسواک و نخ دندان را فراموش نکنید. اگر در این دوران با درد دندان و عفونت آن ها مواجه شدید، هرگز به سمت مسکن های قوی و خود درمانی نروید، به پزشک مراجعه کنید تا تحت نظر پزشک درمان شوید.

نکاتی در سفر

توجه داشته باشید در هنگام سفر داروها و مکمل هایی را که پزشک تان برای شما تجویز کرده است را به اندازه کافی همراه داشته باشید تا نیازی به تهیه آن در مسافرت نباشد، زیرا امکان دارد آن ها را در شهر یا کشوری که رفته اید، پیدا نکنید.

اگر در طی سفر به دلیل سردرد و یا دردهای دیگر نیاز به مسکن داشتید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا مسکن های مخصوص بارداری را برای شما تجویز کند.

در هنگام سفر به مناطق سردسیر و یا در فصل سرما مراقب خود باشید تا سرما نخورید. در صورت سرماخوردگی، در مورد مصرف قرص های مناسب با پزشک خود مشورت کنید.

همیشه و در همه جا دفترچه بیمه خود را همراه داشته باشید.

 

نکته هایی برای پدران در هفته بیست و دوم بارداری

سعی کنید تمامی امور مربوط به همسر خود و فرزندتان را به دست بگیرید و تا جایی که می شود به اطرافیانتان اجازه دخالت ندهید. این دوران و قبل از به دنیا آمدن فرزندتان بهترین زمان برای خلوت کردن های دونفره است. روزهای رمانتیکی را برایش فراهم کنید، باهم فیلم ببنید و به پیاده روی بروید.

مطمئنا متوجه ورم و درد پاهای همسرتان شده اید، سعی کنید پاهایش را با کمی روغن ماساژ دهید، با این کار باعث آرامش و حس رضایت در همسرتان خواهید شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.